maanantai 11. huhtikuuta 2011

Vierailija


Takana on taas yksi turisti-painotteinen viikonloppu. Torstaina oli Andrewin synttärit ja grillailtiin kampuksella. Perjantaina käytiin Aino-Kaisan kanssa Asian Civilisations Museumissa, jossa osallistuttiin opastetulle kierrokselle. NUSin opiskelijakortilla pääsee kaikkiin museoihin ilmaiseksi, ja myös kierros oli ilmainen. Museon jälkeen käytiin vielä katsomassa Merlion Hotel. Merlionin, Singaporen kuuluisimman patsaan/suihkulähteen, ympärille on rakennettu muutamaksi kuukaudeksi luksushotelli, jonne yleisöllä on vapaa pääsy päivisin. Oli ihan hauska käydä kurkkaamassa, miltä hotellisviitti näytti.

Pääsylippu hotelliin.

Lauantaina aamulla Niina tuli Malesiasta tänne käymään pariksi päiväksi. Käytiin heti aamupäivällä äänestämässä. Suomen suurlähetystöä oli vähän vaikea löytää, sillä oltiin luettu osoite hieman hätäiseen. Lopulta löydettiin se sitten erään kauppakeskuksen 21. kerroksesta paikallisen miehen avustuksella. Hän tuli kysymään, että tarvitsemmeko apua, kun pyörimme kadulla kartan kanssa, ja alkoi puhelimellaan etsiä netistä osoitetta. Lopulta mies soitti suurlähetystöön ja kysyi ohjeita. Aika ystävällistä, Suomessa moista ei varmastikaan pääsisi tapahtumaan!

Äänet suljettiin pieneen kirjekuoreen, joka laitettiin äänioikeusilmoituksen kanssa yhdessä suurempaan kirjekuoreen ja tämä tiputettiin lippaaseen. Virkailijan arvion mukaan Singaporessa olisi noin 400 äänioikeutettua ja ennakkoäänestyksen viimeiseen päivään mennessä äänestämässä oli käynyt noin 130 henkilöä. Äänet kuulemma lähetetään kuriirilla Suomeen ja siitä eteenpäin vaalilautakunnille. 



Lauantaina käytiin vielä Niinan kansa Chinatownissa kiertelemässä ja illalla menimme pienellä porukalla syömään Fullerton Hotellin Chocolate Buffettiin. Buffet sisältää nimensä mukaan siis suklaaherkkuja. Tarjolla oli mm. kakkuja, vanukkaita, konvehteja, juomia, fondueta ja jäätelöä. Ruoka ja seura oli hyvää, ja erittäin ylpeä olen siitä että lähdin kotiin ihan hyvinvoivana! ;)


Sunnuntaipäivä meni Universal Studiosilla Sentosalla. Paikka on oikeastaan teemahuvipuisto, jossa huvipuistolaitteiden lisäksi oli elokuva-aiheisia näytöksiä. Vuoristoradat olivat hurjia ja näytökset hienoja sekä todella hyvin toteutettuja. Päästiin seuraamaan Waterworld-elokuvakohtausta, erikoislavasteiden toimintaa, musikaalia ja Shrek-animaatiota 4D-versiona. Muutamaan otteeseen tuli vähän kastuttua, mutta se ei ollenkaan haitannut. Koko päivä studiolla vierähti todella nopeasti. Hintaa lipulla oli 72 dollaria (n.40€), mutta rahoille kyllä mielestäni sai vastinetta!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti