lauantai 7. toukokuuta 2011

Pieniä hassuja juttuja Singaporesta


Paikalliset yrittävät vältellä rusketusta viimeiseen asti, ja vain urheilijat ovat ruskettuneita. Kosteusvoiteissa, suihkusaippuoissa ja kasvojenpuhdistustuotteissa on suurimmassa osassa ”whitening effect” ja ulkona ihmiset käyttävät sateenvarjoa suojautuakseen auringolta.

Lapsia ei hirveästi työnnetä rattaissa vaan ennemmin kannetaan sylissä. Monien lapsien kengänpohjista lähtee pieni vinkaisu joka askeleella. Ääni muistuttaa vähän koiran purulelua ja tekee mut hulluksi!

Täällä on tapana varata pöytä kahviloista ja food courteista ennen tilauksen tekemistä. Todella uskaliaasti ihmiset jättävät omaisuuttaan tuoleille, mm. läppärilaukkuja.

Ihmiset matelevat täällä! Koulullakin on ärsyttävä yrittää siirtyä rivakasti paikasta toiseen, kun kaikki kävelevät ihan uskomattoman hitaasti eikä ohi meinaa päästä. Matelemalla tietysti välttää armottoman hikoilun, mutta en silti vaan kestä sitä. Täällä ei myöskään ole mitään logiikkaa kumpaa puolta käytävää pitäisi kävellä. Ohittelu siksikin on erittäin raivostuttavaa.

Vessat vetävät itse itsensä liiketunnistimen avulla. Suurin osa vessoista on tavallisia pönttöjä, mutta usein viimeisessä kopissa on ”reikä lattiassa –vessa”. Tosin välillä tuntuu, että tavallisiakin vessoja jotkut käyttävät tuohon tarkoitukseen.

Vesihanoista tulee vaan yhdenlämpöistä vettä. Myös uimahallin suihkusta. Yleisillä paikoilla hanoissa on sellainen nuppi, jota joutuu painamaan ja vettä tulee ihan liian lyhyen ajan. Varsinkin kun pesen kädet aina saippualla nuppia saa hakata kymmenen kertaa.

Jos suomalaiset ovat kovia puhumaan puhelimeen, niin kyllä ovat singaporelaisetkin. Esim. metrossa ja busseissa melkein kaikki näpräävät uutuuttaan hohkaavia puhelimiaan.

Ihmiset ovat todella ystävällisiä. Ei tarvitse kuin vähän näyttää eksyneeltä, niin heti tullaan tarjoamaan apua.

Meidän asunnon seinästä puuttuu pala ja siitä näkee naapuriasuntoon. Aika usein kuulee jonkun pesevän hampaitaan samaan aikaan. Kerran kuultiin yhden tytön harjoittelevan esitelmäänsä parina päivänä. Olisi varmaan pitänyt taputtaa. Toivottavasti naapurit eivät ole liikaa häiriintyneet meidän parista torakka-episodista! Kolme tyttöä ja torakka on aika äänekäs yhdistelmä!

Singaporelaisilla on niin huono näkö, että melkein kaikki käyttävät silmälaseja tai piilareita. Multa on jo kolme ihmistä kysynyt, että miten olen ”hoitanut” silmiäni näin hyvin, etten tarvitse laseja. Tai että millainen ruokavalioni oikein on. :)

Täällä on näkynyt mitä kummallisempia kielto- ja varoitusmerkkejä. Baarissa oli kyltti, jossa kiellettiin tyttöjen takapuoleen tarttuminen, vessoissa muistutetaan että ne pitää vetää ja metrossa on ”Value life – Act responsibly”- kyltti kiskoilla. Vaikka paperilla kaikki on tiukkaa, ei se silti välity normaaliin elämään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti