keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Kiireinen viikko


Viime viikko suhahti ohi yhtä nopeasti kuin edellisetkin. Maanantai meni kämppää kuivatellessa. Kun kävimme toimistolla kertomassa vesivahingosta, sieltä ehdotettiin että ehkä olimme vaan jättäneet ikkunan auki ja sadevesi oli tullut sisään. Mitään toimenpiteitä vesivahinko ei aiheuttanut, käskettiin vaan pitää ikkunaa auki. No, on täällä jo entuudestaan hometta, niin ehkei se ole niin tarkkaa. ;)

Tiistaina alkoi ryhmäliikuntatunnit. Ilmoittauduin ABT-tunnille, joka pidetään aina kerran viikossa. Mitään suuria odotuksia tunnin suhteen mulla ei ollut, sillä olin kullut ettei paikalliset juurikaan harrasta mitään liikuntaa ja taso on sen mukainen. Ennen tunnin alkua meille lähetettiin ohjeet, jossa mm. kehotettiin ottamaan rauhallisesti ja pitämään tauko, jos tuntuu pahalta. Lisäksi varoitettiin, ettei saa rasittaa itseään liikaa, sillä se voi olla haitallista. Parilla henkilöllä oli päällään farkut ja ehkä puolella oli lenkkarit. Joillain ei ollut kenkiä ollenkaan ja lopuilla oli tennarit tai varvastossut. Ohjaaja on noin kolmekymppinen mies, joka ei kyllä päästä meitä helpolla. Tunti on aika perusjumppaa, mutta yllättävän tehokasta treeniä. Paikalliset on kyllä kovia huijaamaan. :) Heti kun tuntuu pahalta, niin ne joko lopettaa tai tekee liikkeet tehottomasti. Noin puolet osallistujista onkin vaihtareita.

Keskiviikkona oli yliopiston järjestämä New Year Party, jossa esiteltiin eri Aasian maiden tapoja viettää uutta vuotta. Joka maalta oli esityksiä ja lisäksi tarjolla oli ruokaa, pelejä, kisoja, askartelua... Askarreltiin kaikkea kivaa tänne meidän tyhjään kämppään! ;) Puu-piirrokset tehtiin siten, että paperille tiputettiin nestemäistä väriä ja sitten pillillä puhaltaen levitettiin se. Oli kyllä itseasiassa hauskaa tehdä jotain tuollaista pitkästä aikaa, tuli ihan ala-asteajat mieleen. Tapasimme paikallisen opiskelijan, joka kiersi meidän kanssa ja oli vähän kuin yksityisopas. Illalla mentiin vielä Ladies Nightiin. 

Meidän nimet kiinaksi.

Taidetta. ;)
Perjantaina ei ollut koulua, joten päätettiin lähteä kämppiksen kanssa uimaan kampukselle ja kyselemään malarialääkkeitä Vietnamin matkaa varten. Koululta löytyy 50 metrin ulkoilmauima-allas, ja jotenkin kummasti uiminen siellä tuntuu paljon mukavammalta kuin Hervannan maanalaisessa hallissa. ;) Health Centerissä asiointi oli yllättävän helppoa. Koska käytiin siellä ensimmäistä kertaa, meiltä otettiin joitain tietoja ylös ja sen jälkeen jäätiin odottamaan lääkäriaikaa. Noin 15min odottelun jälkeen käytiin lääkärin luona, hän kirjoitti reseptin ja lääkkeet sai noutaa samassa paikassa olevasta apteekista. Lääkärikäynti maksoi 10$ ja lääkkeet 100$ (n.55€). Malarone on kallein lääke malariaan, mutta valittiin se kuitenkin vähäisten sivuoireiden vuoksi.

Yliopiston uima-allas.


Lauantaina oli Dragonboat Race, soutukisa, jossa vaihtarijoukkueet kisasivat toisiaan vastaan perinteisillä aasialaisilla veneillä. Melominen oli ihan kivaa, vaikka sää ei meitä suosinutkaan. Vettä satoi kaatamalla, silmiäkään ei meinannut pystyä pitämään auki. Ei sentään tullut kylmä niin kuin Suomessa olisi tullut. Ja onneksi oli vaihtovaatteet mukana. Takamus tuli vähän kipeäksi seuraavana päivänä kovalla ja kapealla penkillä istumisesta. ;)

Dragonboat Race. Kuva järjestäjien ottama.

Uudenvuoden juhlissa tapaamamme singaporelainen Li Lin kutsui meidät sunnuntaiksi kirkkoonsa. Ajattelimme, että ihan kiva päästä seuraamaan paikallista jumalanpalvelusta ja nähdä perinteinen kirkko. Mutta se olikin sitten vähän jotain muuta. Kyseessä oli jokin herätysliike, meille ei koskaan selvinnyt tarkkaan mikä. Kirkkona toimi vanha elokuvateatteri ja ihmiset lauloivat, tanssivat, itkivät, hyppivät, puhuivat kielillä ym. ”Saarna” kesti varmaan yli tunnin ja oli paikoin jopa vähän pelottava. Kaikki oli tosi kiinnostuneita meistä viidestä vieraasta ja halusivat tulla juttelemaan ja jopa rukoilemaan puolestamme. Onneksi meitä oli sentään viisi, niin tilanne ei tuntunut niin ahdistavalta. Tuskin oltaisiin menty, jos oltaisiin tiedetty minkälaisesta kirkosta on kyse. Ei ainakaan enää ihmetellä, miksi Li Linin vanhemmat eivät anna hänen käydä normaalisti kirkossa ennen 21-vuotissyntymäpäivää.

Sunnuntaina käytiin myös Ikeassa. Ostoslistalla oli pyykinkuivausteline, pyyhe, säilytyslaatikko, veitsi, lautanen ja matto. Ihan samanlainen paikka se täällä oli kuin siellä Raisiossakin! Tietysti piti käydä syömässä korvapuustia ja omenapiirakkaa. Western Foodia meidän makuun. Muualla tuolla käsitteellä myydään lähinnä ranskalaisia perunoita ja pihviä. Joku kerta pitää mennä syömään Ikean lihapullia, vielä ei tehnyt niin kovasti mieli. Näkkileipää tosin ostin.  


Ihan samalta se näyttää täällä. :)

Omenapiirakkaa, nam!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti