perjantai 7. tammikuuta 2011

Alkuhäslinkiä


Jatkuvasti on ollut kaikenlaista ohjelmaa, joten blogi raahaa pahasti perässä. Ei ole tullut juuri lainkaan vietettyä aikaa asunnolla. Tiistaina aamulla käytiin yliopiston järjestämässä orientaatio-tilaisuudessa. Se ei ehkä ihan vastannut odotuksia, mutta oli varmaan ihan hyödyllinen silti. Matkalla sinne otettiin väärään suuntaan menevä bussi ja seikkailtiin jossain ihan syrjäkylillä. Onneksi oltiin varattu tarpeeksi aikaa, ja tilaisuuskin alkoi vähän myöhässä, niin ehdittiin kuitenkin. Ihmiset ovat täällä todella ystävällisiä ja avuliaita, kun kysyy jotain asiaa. Muutaman kerran on tultu jopa tarjoamaan apua bussipysäkillä, kun ollaan ilmeisesti näytetty vähän eksyneiltä. :D Illalla oli vaihtareille järjestetty bileet kampuksen lähellä olevassa puistossa. Paikalla oli tosi paljon vaihtareita ja yllätyin myös kuinka paljon meitä on Suomesta. Varmaan reilu kymmenkunta. Tiistaina saatiin myös ostettua paikalliset puhelinliittymät ja ez-link cardit bussia ja MRT varten.

Yksi koulun asuntoloista kampuksella.


Keskiviikkona käytiin aamupäivällä kämppiksen kanssa Orchard Roadilla, joka on yksi keskustan pääkaduista täynnä ostoskeskuksia ja liikkeitä. Kadun varrelta löytyi kaikki kalliit luksusmerkit, mutta oli joukossa myös ihan tavallisia liikkeitä. Iltapäivällä oli yliopiston järjestämä Welcoming Party kampuksella. Paikalla oli koulun eri kerhoja esittelemässä itseään sekä jotain pientä ohjelmaa mm. leikkejä ja musiikkia. Tarjolla oli myös paikallista ruokaa. Osallistujien kesken arvottiin kahdet liput Hippo Tour- jokiajelulle ja mä voitin toiset! Jee ;) Juhlista lähdimme joidenkin paikallisten ”tutorien” ja muutamien vaihtareiden kanssa syömään VivoCityyn, Singaporen suurimpaan ostoskeskukseen. Tapasin paikallisen pojan, joka oli ollut TTY:llä vaihdossa viime vuonna. Hänen mielestään oli todella hyvä valinta lähteä vaihtoon Singaporeen! :D

Turistiposeerausta Orchard Roadilla.
 
Illalla oli ensimmäinen Ladies’ Night. Täällä joka keskiviikko tytöt pääsevät ilmaiseksi baareihin sisään ja saavat ilmaisia juomia, kun taas pojat joutuvat maksamaan normaalisti. Lady Gaga on ilmeisesti kova sana täälläkin, sillä yhtään liioittelematta joka toinen biisi oli Gagaa. :D Taksit on täällä aika halpoja ja kun kämppisten kanssa vielä jaetaan hinta kolmeen osa, niin niitä on ihan mukava käyttää baarista kotiutumiseen.

Torstaina heti aamulla oli vuorossa rekisteröityminen. Tapahtuma oli järjestetty aika tehokkaasti. Paikalla oli paljon henkilökuntaa ohjaamassa aina oikeaan jonoon ja mulla kaikki kävi aika helposti ja nopeasti, koska multa löytyi kaikki tarvittavat paperit jo valmiiksi. Meille jaettiin valmiit opiskelijakortit. Students’ Passit saadaan hakea ensiviikolla, eikä passista tarvinnut luopua siksi aikaa. Tosin maasta ei saa poistua. Passia varten otettiin sormenjäljet jokaiselta. Ja sitten jokaiselle jaettiin kuumemittarit. Illalla käytiin kaupoilla pyörimässä. Pitkän päivän jälkeen uni maittoi taas hyvin, eivätkä patjasta ulos puskevat jousetkaan juuri haitanneet! ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti