maanantai 3. tammikuuta 2011

Matkalla Singaporeen


Ensimmäinen lento Helsingistä Hong Kongiin meni ihan kivasti. Lento lähti puolenyön aikoihin ja kesti vajaa kymmenen tuntia. Oli mukavaa matkustaa Finnairilla. Ruoka oli hyvää ja jokaiselle jaettiin peitto ja tyyny. Jokaisen penkin selkänojassa oli näyttö, josta pystyi katsomaan leffoja, sarjoja, musiikkivideoita ym. Alkumatkasta katsoin jakson Mentalistia, mutta sitten alkoi väsyttää ihan hirveästi. Nukkuminen ahtaassa penkissä ei kuitenkaan ollut niin helppoa. Ei tuntunut kyllä yhtään siltä, että olisin saanut nukutuksi, mutta aika meni niin ripeästi, että olin mä sitten varmaan torkkunutkin.

Pientä hermostusta aiheutti joku nainen lukitsemalla itsensä vessaan. Vessasta alkoi kuulua tosi kovaa kiljumista. Lopulta yksi mies meni sitten koputtelemaan ovea. Kesti jonkin aikaa ennen kuin henkilökunta tuli paikalle ja ovi saatiin ulkopuolelta auki lukosta, ja nainen oli todella paniikissa ja kiljui suoraa huutoa. Henkilökunta sai naisen aika nopeasti rauhoitettua ja muut jatkoi uniaan.

Hong Kongissa oli muutaman tunnin odottelu. Check-innissä oli pieniä ongelmia, kun ekaksi mua ei meinattu päästää Singaporeen. Mulla ei vielä ole Student’s Passia, vaan saan sen heti ekoilla viikoilla, mutta sen ei pitänyt tuottaa ongelmia, sillä EU-kansalaisille myönnetään 30 päivän Social visit pass. Näin mua oli koko ajan myös ohjeistettu NUSilta. Yritin tätä sit selittää ja näyttää kaikkia mahdollisia papereita ja todistuksia opiskelupaikasta. Lopulta multa kysyttiin, et löytyykö luottokorttia ja kun näytin sitä, niin kaikki hoitui. :D Kuulin, että muillakin oli ollut ongelmia check-innissä, mutta rajalla mitään ongelmia ei taas kellään ollut luvan kanssa. Mä pääsin lopulta aika helpolla verrattuna muihin vaan näyttämällä Visaa.

Lentokentältä otin suoraan taksin hostellille, jossa ehdin nukkua kolme-neljä tuntia, ennen kuin lähdin heti aamulla tekemään check-inniä asuntooni. Asunto on kiva, ja samoin kämppikset. Niistä lisää myöhemmin. Nyt nukkumaan parin viime yön univelkoja pois!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti