tiistai 11. tammikuuta 2011

City Tour

Perjantaina osallistuin yliopiston järjestämälle City Tourille. Tapaaminen oli kampuksella ja sieltä lähdimme bussilla keskustaan pienemmissä ryhmissä. Aikaa meni varmaan yli puoli tuntia pelkästään ryhmiin jakaantumiseen ja kaikenlaiseen säätämiseen. Jokaisen oli taas mm. allekirjoitettava paperi, jonka mukaan emme saa syyttää yliopistoa, jos jotain sattuu tapahtuman aikana. Lisäksi siihen piti saada todistajan allekirjoitus ja passin numero. Ihan uskomatonta! :)  

Meidän ryhmän kohteena oli Bugis, valtava katettu kauppakatu, jossa on yhteensä yli 600 pientä kojua. Tarjolla on lähinnä vaatteita, laukkuja ja kenkiä halpaan hintaan. Vähän petyin tuohon kohteeseen, sillä olin juuri edellisiltana itse käynyt siellä kiertelemässä. Tungosta siellä on varmasti aina ja joukkoon mahtuu myös aika paljon krääsää. Mutta jotain pientä ja halpaa on kuitenkin mukaan tarttunut joka kerta!   

Bugis.
 
Ihan lähettyvillä oli Kuan Yin Thong Hood Cho Temple, perinteinen kiinalainen temppeli, jossa myös vierailtiin. Käytiin myös ihan vieressä olevassa Sri Krishnan Templessä. Niiden jälkeen mentiin kirkkoon, joka ei nyt mun mielestä ollut niin eksoottinen kohde. Toisaalta eräs tyttö jenkeistä kertoi, ettei ollut ikinä ennen käynyt kirkossa. Kirkossa oli ihan mukava istuskella hetki, vähän lepuuttaa jalkoja ja katsella ympärille.

Perinteinen kiinalainen temppeli.

Tämän jälkeen mentiin syömään ja sitten bussilla aivan keskustaan. Kontrasti oli melko suuri, tuntui kuin olisi yhtäkkiä astunut aivan eri kaupunkiin. Kävelimme Esplanadelle, joka toimii konserttitalona ja lisäksi siellä on kauppoja ja ravintoloita. Ulkoapäin rakennus muistuttaa duriania, kamalalta haisevaa Singaporen kansallishedelmää. Haju on niin voimakas, että sen kuljettaminen MRTssä on kielletty lailla.     

Keskustan pilvenpiirtäjiä.

Esplanade.

Esplanadelta käveltiin Merlion Parkiin, jossa kuuluisa Merlion-patsas sijaitsee. Patsas on puoliksi kala, puoliksi leijona.

Merlion.

Kaupunkimaisemaa pimeällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti