sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Little India, Sentosa ja Chinatown


Torstaina illalla käytiin porukalla laulamassa karaokea. Kyllä, luitte oikein! Olen joskus tainnut vannoa, että en laula muiden kuullen, mutta ihan mukavaahan tuo oli joukon mukana hoilata. Karaokepaikassa oli pieniä noin kymmenen hengen huoneita, joita saa varata. Kolme tuntia maksoi meiltä kahdeksalta noin 15€/nenä ja hintaan sisältyi kaksi juomaa jokaiselle ja pientä naposteltavaa. Biisivalikoima oli aika valtaisa. Lisäksi seinällä oli hauska valikko, josta pystyi mm. tilaamaan tarjoilijan, antamaan aplodit ja viheltämään. :) Tarjoilu kyllä toimi erittäin hyvin ilman tuota nappiakin.
Karaokepaikan pikavalikko! :)
Perjantaina käytiin heti aamusta kämppiksen kanssa Little Indiassa. Kierreltiin hetki pieniä kojuja ja vierailtiin yhdessä hindutemppelissä. Tämän jälkeen suunnattiin Mustafa Centreen, aivan valtavan kokoiseen tavarataloon. Sieltä saa varmasti kaiken, mitä ihminen voi elämänsä aikana tarvita. Ja tietenkin halvalla! Itse ostin urheilupaidan ja –shortsit, lippiksen, sukkia ja uimapuvun. Aina kun kassalla maksaa ostoksen, suljetaan muovipussi nippusiteellä. Lopulta niitä nyssyköitä olikin sitten aika monta, sillä joka osastolla on oma kassansa.   
Little India.

Löydettiin Singaporen halvin kauppa! ;)
Matkalla kotiin alkoi rankkasade ja ukkonen. Matkaa MRT-asemalta kotiin on ehkä parisataa metriä, mutta sateenvarjojenkin kanssa kastuttiin läpimäriksi. Harvoin Suomessa olen nähnyt tuollaista sadetta. Todettiin, että turha niitä vaatteita oli kuitenkaan vaihtaa, sillä pakko oli lähteä koululle hakemaan Student’s Passia. Nyt voidaan sitten poistua maasta ja takaisin tullessa riittää vaan sormenjälkitunnistus. Sen kunniaksi varattiinkin matka Melakaan Malesiaan ensi viikonlopuksi. :D
Rankkasade.
Lauantaina käytiin Sentosalla, joka on saari ihan Singaporen edustalla. Saarella on kaksi kilometriä hiekkarantaa, viiden tähden hotelleita, huvipuisto, Universal Studios, ravintoloita, golf-kenttä, sekä kaikkea muuta vapaa-ajan vietettä. Erityisen hauskalta kuullosti allas, johon tehdään tekoaalto surffaamista varten. Meidän tarkoituksena oli ihan vaan maata rannalla tällä kertaa ja se olikin ihan tarpeeksi! Paikkana Sentosa on mielestäni todella keinotekoinen. Kaikki on rakennettu turisteja varten. Hiekatkin on tuotu muualta. Ranta oli ihan kiva palmupuineen kaikkineen, mutta merelle päin näkymän muodostivat monet kymmenet rahtilaivat ja sataman suuret nosturit ja rakennukset. 
Näkymä merelle päin Sentosalta.

Yksi Sentosan monista rannoista.  
Sunnuntaina käytiin Chinatownissa syömässä ja kiertelemässä. Väkeä oli niin paljon, että vähän jo ahdisti kapeilla kaduilla. Pieniä matkamuisto- ja krääsäkojuja oli paljon. Lisäksi myynnissä oli tietenkin kaikkea kiinalaista tavaraa, vaatteita, ruokaa ja joitain messutavaroita muistuttavia siivousvälineitä. Tuolta kannattaa kuulemma ostaa tuliaiset halvalla. Taidan kuitenkin säästää teidät pahimmalta krääsältä! ;) Taidan mennä uudestaan kiertelemään tuonne joku arkipäivä, jos silloin olisi vähemmän ihmisiä liikkeellä.
Chinatown.   

Nyt viikonloppuna on ollut vähän enemmän aikaa vain puuhailla kaikkea kotona. Ollaan pesty monta koneellista pyykkiä. Oma pesukone on kyllä tosi kiva. Pyykin kuivaaminen on vaan vähän hankalaa. Ei ole oikein sopivaa telinettä, eikä täällä ilmastossa mikään meinaa kuivua muutenkaan. Ikea-reissu on vielä harkinnan alla. :) Perjantaina käytiin vähän tutkimassa lähiseudun lenkkipolkuja. Maanantaina ajattelin käydä katsomassa koulun uima-allasta ja kuntosalia sekä ilmoittautua jollekin ryhmäliikuntatunnille.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti