keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Sitä sun tätä


Kiirettä pitää vieläkin. Luennot alkoivat tällä viikolla, mutta niiden kanssa on vielä vähän säätämistä. Parin viikon aikana saa lisätä ja pudottaa kursseja, joten en tiedä vielä tarkkaan mitä kursseja aion käydä. Myös tutoriaalit alkavat vasta parin viikon päästä. Kursseista lisää myöhemmin, kunhan saan ne setvittyä kuntoon.
Puisto kampuksella.
Joka päivä on satanut pariin otteeseen todella rankasti ja lisäksi on ukkostanut. Lämpötila on ollut varmaan jossain 30 asteen alapuolella ja ilma on tosi kosteaa. Aurinkoa ei nyt viime päivinä juuri ole näkynyt. Nyt on menossa monsuunikausi, mutta kuukauden-parin päästä sateet alkavat vähentyä ja lämpötila nousta. Kaikki sisätilat, MRT ja bussit on ilmastoitu, joten kuumuutta pääsee aina kuitenkin helposti pakoon. Osa paikallisista onkin pukeutunut tosi lämpimiin vaatteisiin. Luennoilla on melkein aina kylmä, vaikka pukeudun pitkähihaiseen paitaan.

Asuntoa ollaan vähän siivoiltu ja laitettu kuntoon. Harmi vaan, että kaikki siivousvälineet on itse tarvinnut ostaa. Asunnosta riippuen täällä on edellisten vaihtareiden jättämiä varusteita, mutta meillä ei mitään siivoustarvikkeita ollut. Joitain pieniä liskoja täällä välillä vilistelee, mutta torakoita tai mitään muuta inhottavampaa ei olla onneksi nähty. Yksi lisko löytyi jääkaapista. Mitenköhän se sinnekin oli ehtinyt päästä. Pienet muurahaiset ovat ärsyttäviä, sillä mitään ruokaa ei voi jättää hetkeksikään esille. Vaikka kuinka olin taitellut muropussin huolellisesti kiinni, olivat ne päässeet sisälle. Täytyy vaan ilmeisesti säilyttää kaikki ruoka jääkaapissa. 

Kotitalo.
Täällä on pari kertaa käynyt joku hostellin työntekijä ilmeisesti tarkastamassa lamppuja (luultavasti nuuskimassa noudatammeko sääntöjä) ja vähän kiertelemässä. Hän tarkasti myös vessaharjan kupin ja sanoi, että siellä ei saa olla yhtään vettä, etteivät hyttyset pysty munimaan sinne. Jos terveystarkastajat tekevät tarkastuksen, siitä voi saada 200 dollarin sakot. Me ostettiin uusi vessaharja, johon pitäisi tehdä reikä pohjaan. Sopiva työkalu vaan puuttuu, pitää yrittää lainata joltain. Ostettiin myös apteekista jotain hyttyskarkotepusseja, joita ripustettiin ympäri kämppää.

Ruoka on ollut tosi hyvää. Ja melkein aina tiedän jopa mitä syön. :D Yleensä syön täällä pienen aamupalan, kaksi lämmintä ruokaa enkä sitten paljon muuta. Pääasiassa täällä syödään Food Courteissa tai Food Hawkereissa, joissa keskellä on pöydät ja ympärillä ruokaa myyvät kojut. Kojuja on joka lähtöön, esim. kiinalaista, indonesialaista, muslimiruokaa, japanilaista, intialaista. Ruoka on niin halpaa, ettei varmaan juuri lainkaan tule itse kokkailtua. Eipä meillä ole mitään ruuanlaittovälineitäkään  kyllä. Mausteita voi lisätä oman maun mukaan, eikä ruoka ole ollenkaan niin tulista kuin luulin. Hinta on 2,5 dollarista ylöspäin (n. 1,3 €). Kallein ruoka on ollut ehkä 6 dollaria, mutta halvempi on melkein ollut parempaa. Puikkojenkin käyttö sujuu jotenkuten. Riisiä syödään yleensä haarukalla ja lusikalla, veistä ei käytetä. Joskus on ollut vähän luuta ja nahkaa mukana, ja silloin lusikka+haarukka -yhdistelmä ei ole mikään paras vaihtoehto.  
  
Laksa - Singaporen toinen kansallisruoka.


Ankkaa ja riisiä.

Naapuruston Food Hawker.

Jonkin verran on tullut pyörittyä kaupoissa. Ja jotain vaatteita ja kenkiä on mukaan tarttunutkin. Erityisesti Bugisin pienissä liikkeissä ne ovat tosi halpoja. Ja onneksi mä jopa mahdun osaan niistä! Mekot on paikallistenkin päällä tosi lyhyitä, mutta olen mä joitain ihan säädyllisen mittaisia löytänyt. Myös jotkut paidat on hartioista liian pieniä. Niissä pienissä kojuissa on lähinnä vaan yhtä kokoa tarjolla, eikä sovitusmahdollisuutta. Joissain on nurkassa lähinnä verhoa muistuttava kangassuikale, jonka taakse voi yrittää mennä sovittamaan. Ostoskeskuksista saa kyllä sitten kaiken kokoisia vaatteita, mutta tietenkin vähän kalliimpaan hintaan. Ei ihmiset täällä ole niin pieniä, kuin olin käsittänyt. Bikineitä olen yrittänyt etsiä, mutta niitä ei myydä oikein missään. Nyt ei taida olla sitten sesonkiaika, tai jotain. Kasvojenpuhdistusainetta ostin lähimarketista ja löysin vain yhden ainoan putelin koko hyllystä ilman valkaisuainetta! Rusketus on vielä vähän työn alla, joten ei kiitos mitään valkaisevaa. Ja ihanaa, tänään ostettiin apteekista purkkaa! Sitä olen kaivannut. Ostaminen oli yllättävän helppoa, tiskiltä pyytämällä sai ilman että piti näyttää henkkareita tai mitään selitellä.  

Pikkupojilla oli hauskaa leikkiä Bugisin ostoskeskuksen suihkulähteessä.
 P.S. Kuvia voi klikkailla suuremmiksi ja pahoittelut oikeinkirjoituksen tarkistuksen puuttumisesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti