keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Ensimmäinen päivä


Ensimmäisen yön Singaporessa vietin hostellissa, josta lähdin heti aamulla tekemään check-iniä asuntooni Commonwealthille. Kaikki sujui todella nopeasti ja helposti, piti vain näyttää passi ja allekirjoittaa yksi lomake. Olin varautunut allekirjoittamaan vaikka mitä papereita ja sääntöjä, sillä niitä täällä on vähän joka lähtöön. Jo asuntoa varatessa piti hyväksyä noin kymmenen sivun säännöt, jotka sisältävät mm. kohdan jonka mukaan vastakkaisen sukupuolen vieraillessa asunnossa oven on oltava auki ja ruokaa saa laittaa vaan keittiössä.

Asunto on neljän hengen solu, jossa on yhteinen keittiö, kylpyhuone ja olohuone sekä kaksi makuuhuonetta. Eli myös makuuhuoneen joutuu siis jakamaan. Olen oikein tyytyväinen tähän asuntoon. Kaikki on melko siistiä, lisäksi meillä on oma pyykkikone ja ilmastointi. Langaton netti toimii oikein hyvin. Asuntojen laatu kyllä vaihtelee aika paljon, meillä kävi hyvä tuuri. Toisilta puuttuu seiniä, ilmastointi on rikki ja vettä vuotaa katon läpi. Avainnipussa on muuten yhdeksän avainta. :D

                                         Mun puoli meidän makuuhuoneesta.

                    Kummallakin on oma sänky, vaatekaappi ja kirjoituspöytä.

                                            Olohuoneen sohvaryhmä.

                                              Keittiötä ja pyykinpesukone.

                 Jokaisessa asunnossa on oma roskakuilu, johon roskat voi heittää.

                                    Ovien edessä on erilliset kalterit.


Muita asukkaita ei vielä ollut saapunut, kun saavuin kämpälle. Jätin tavarat sinne ja päätin lähteä viereiseen markettiin ostamaan perustarvikkeita. Rappukäytävässä tapasin hollantilaisen kämppikseni. Päätettiin yhdessä mennä sinne kauppaan, mutta ennen kun ehdittiin lähteä saapui myös huonekaverini, toinen suomalainen tyttö ja hänen paikallinen ”welcome-buddynsa”. Lähdettiin neljästään ostamaan ruokaa, pyykinpesuainetta, saippuaa ja muuta tarpeellista. Täällä kassa pakkaa kaikki ostokset muovipusseihin, joiden määrässä ei kyllä säästellä. Ostokset, jotka normaalisti pakkaisin reppuun pakataan täällä vähintään neljään muovipussiin. Kauppareissun jälkeen käytiin syömässä läheisessä Food Courtissa ja myös singaporelaistytön korealainen ystävä tuli mukaan.

Seuraavana ohjelmassa oli Walk-about Tour of Kent Ridge Campus Area. Kämppikseni eivät olleet mahtuneet mukaan, joten lähdin sinne kämppikseni welcome-buddyn kanssa. En tiedä, miten olisin yksin löytänytkään perille. Paikallinen metro (MRT) on kyllä tosi helppo, mutta bussireittikarttoja kukaan ei ole vielä mistään löytänyt. Kävelyn aikana tutustui mukavasti uusiin ihmisiin, mutta mitään kokonaiskuvaa kampuksesta en saanut, sillä alue on aivan valtava. Tourin jälkeen lähdin yhden suomalaisen tytön kanssa läheiselle ostoskeskukselle tarkoituksena ostaa paikallinen puhelinliittymä. Ne olivat kuitenkin loppu, joten jäimme ilman. Ostin tyynyn, petivaatteet toin Suomesta. Ja sitten taas äkkiä kotiin nukkumaan ennen seuraavan päivän ohjelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti