lauantai 1. tammikuuta 2011

Ennen vaihtoa

Hakemisprosessi alkoi jo noin vuosi sitten. Hain Singaporeen koulujen välisessä haussa, jossa ensimmäinen hakuvaihe oli aika yksinkertainen. Sitä vastoin kohdemaan valinta ei ollutkaan niin helppoa. Olin jo heti opintojen alkuvaiheesta lähtien tiennyt, että lähtisin vaihtoon jossain vaiheessa. Vielä viimeisenä iltana ennen hakuajan päättymistä pähkäilin eri maiden välillä. Tarkoitus oli lähteä jonnekin paljon lähemmäksi, mutta jostain kummasta sain idean Singaporesta. Englanti on yksi Singaporen virallisista kielistä, sekä turvallisuus ja hygienia erittäin korkealla tasolla. Lisäksi Singaporesta on halpaa ja helppoa matkustalla muualle Aasiaan. Singaporesta tuli siis ykkösvaihtoehtoni ja sinne myös pääsin.

Syksyllä alkoi varsinainen hakuprosessi NUSin kanssa. Täytin online-hakemuksen ja palautin nipun papereita kv-toimistoon. Samassa hakemuksessa haettiin myös asuntoa. Tulokset tulivat marraskuun alussa. Olin saanut myös asunnon ja sitä varten tuli täyttää uusi asuntohakemus. Lisäksi joulukuussa tuli tehdä esirekisteröinti sekä Student’s Pass –hakemus netissä. Vaikka täytettävää olikin melko paljon, kaikkeen ohjeistettiin mielestäni todella selkeästi ja kun joitakin asioita kyselin, sain aina nopeasti ystävällisen vastauksen. Rokotusten ottamisen aloitin jo keväällä ja samaten varasin lennon, kun löysin hyvän tarjouksen. 

Näin Suomesta käsin kaikki on siis sujunut ihan hyvin NUSin kanssa. Erityisen iloinen olen asunnostani, sillä kaikille vaihtareille niitä ei riitä. Rinkka on jo melkein pakattu, ja olen yllättynyt kuinka rauhallisin mielin olen illalla lähdössä matkaan!      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti